- Autor: AveNikolas
- Doba přípravy (min.): 15
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Čokoláda hořká 70 % kakaa průměr | 45 |
Máslo | 15 |
Žloutek | 40 |
Bílek | 35 |
Cukr průměr | 5 |
Voda | 100 |
Destiláty (40 % alkoholu) průměr (Whisky, koňak, vodka, rum, gin, fernet) | 10 |
Banány | 20 |
Jahody | 20 |
Energetická hodnota celkem: 2367 kJ
Bílkoviny (g): 14,
Tuky (g): 41,
Sacharidy (g): 32,
SAFA (g): 20,
Cukry (g): 24,
Vláknina (g): 1,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Hořkou čokoládu rozpustíme s máslem, trochu ocukrujeme (podle chuti) a přidáme rum nebo jiný alkohol. Přilijeme vodu, vmícháme žloutky a necháme směs trochu zchladnout. Potom vyšleháme sníh z bílku a opatrně ho přimícháme do směsi. Ihned nalijeme do mističky a vložíme minimálně na dvě (lepší alespoň na pět) hodiny do lednice. Podáváme s ozdobou z oblíbeného ovoce (skvěle se hodí banán nebo jahoda).
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.